lördag 12 januari 2008

MUSIKEN och ORDENEn gång i tiden var jag Gunnar Svensson (Helmer Bryd) sekreterare. Det var mer av ett vänskapligt knattrande på någon slags gammal skrivmaskin. Jag skrev vänligt ut hans brev, noter och texter... då han i sin tur ... berättade om musikvärldens under och fantastiska äventyr. Jag blev mycket fäst vid Gunnar Svensson. Det var vänliga stunder och skrattande avslut. Jag hörde om Alfredsson och Danielsson, jag hörde om SLAS, jag befann mig i Gunnars berättelser som toner i dur. Spelande ord. Jag har aldrig ordat så mycket om det här... men nyligen fann jag alla små berättelser jag fått av Gunnar Svensson på små ark papper (Strindbergs vackra ord) och alldeles nyss fann jag visitkortet.

Gunnar Svensson titulerar sig - CIVILKOMPOSITÖR - så vackert är ordet. Så ödmjuk är tonen. Så vackert klingar det i mina öron än idag. Så är det med ord. Rätt förvaltade ger de eko. Långt in i framtiden. Som denna visit från en civilkompositör.

Var rädda om orden. Ordomsorg!
Anne-Marie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett humoristiskt ord - Civilkompositör.
Kunde varit civilingenjör, civilkompostör, civilposör - kanske, ci com så o vi som com o stör, och visitör. Det är (nästan) en fransk film.
=D

Svensklärarföreningen sa...

Härliga ordiga människa. Välkommen till klubben för alla ord. Du förstår mig precis. Tackar och bockar, niger och bugar för ditt inlägg. Det tar jag till mig. Det är inga stora ord. Bara ord från mig till dig. Anne-Marie Körling