tisdag 5 februari 2008

Ensam oläst bok söker...


Ensam oläst bok söker sin läsare.
Vi arbetade med den olästa texten i min klass, en årskurs 6. Den olästa texten och den glömda berättelsen blev under en tid en källa till tankar. Vi tänkte mycket. Det behöver vi göra. När vi tänkt igenom kan vi skriva ned. Det gjorde vi.

Anne-Marie Körling
ömmar en hel del över berättelser som inte längre värms av ögon som lyser av varm läsglädje.

4 kommentarer:

TeachMom sa...

Å, vilken fin uppgift! Jag kan tänka mig att det kom upp mycket tankar under projektets gång.

Anonym sa...

Enormt grattis på den stora dagen, Anne-Marie! All lycka - och fantastisk bild verkligen!

Anonym sa...

Men visst finns det något lite sorgligt över böcker som inte blir lästa? Jag har den senaste tiden köpt en hel del barnböcker till Lillkillen (15 månader), på antikvariat och på loppisar (och lyxade till det häromdagen och slog till på ett halvrisigt ex från 80-talet av Sendaks "till vildingarnas land" - för 200 kronor!!! Eftersökt barnbok!), och blir lika sorgsen när det med spretiga barnbokstäver står typ "God Jul William, från farmor julen -98", eller "Linas första bok". Varför ville ingen läsa dessa böcker längre? Varför har någon velat bli av med dem? Tycker William inte om farmor längre?

Anonym sa...

Jo - oj detta med människor som skrivit in sig i böckerna - och så är de också borta. Jag blir ledsen över det där du skriver Martin, det vilar något sorgset över det. Uppgiften, teachgirl, är fantastisk, så är också den pojken som skrev det här. Anne-Marie