söndag 17 februari 2008

Dörrar till en bokhandel


Bokhandelsdörren öppnar till andra världar. Redan vid denna dörr syns det. Tröskeln till böckernas värld är låg. Väl därinne väljer jag mina ingångar och utgångar. Bokslukare är jag!

Anne-Marie,
utanför Bokslukaren, en liten bokhandel som är värd ett besök. Därinne serveras litterära kakor - vilka smakar mums - och saft i små, små glas. Bokhandeln hittar du vid Mariatorget i Stockholm.

2 kommentarer:

Martin sa...

Och den lilla bokhandeln RIP. I Göteborg finns inga oberoende små kvar. Calle Norlén hade rolig spaning i fredags på temat. Varför säger alla att vi gillar små affärer, singelbiografer, unikt, mysigt, utbud av butiker, levande stadsmiljö etc, men sedan handlar vi i vilket fall alla böcker på Bokus eller Lagerhaus, laddar ner filmerna från Piratviken - och om vi behöver något till hemmet går vi bums till Claes Ohlsson i stället för till den dr lilla söta järnaffären som fortfarande trotsar marknadslagarna nere vid Korsvägen.

Svensklärarföreningen sa...

Martin... jag försöker alltid göra tvärtom...men inser att det är lättast att gå till de stora. Men vill vi behålla något måste vi hjälpa till att skapa förutsättningarna. Inte bara stå och gapa och glutta in... och tänka... så fint...så litet... så pittoreskt... när det i själva verket handlar om att handla rätt och på rätt ställen. Vi får så tråkiga kvarter om vi inte bidrar med omvårdnaden och värnar våra nära handlare... Anne-Marie